Opskrifter med hummer

Opskrifter paa hummer og jomfruhummer

Klassisk hummersuppe med glaserede kammuslinger
Bisque af jomfruhummer med jomfruhummerhaler og havtaske

Presseklip om hummer og jomfruhummer

""Det "her var langt fra det, jeg laver til daglig, men håndelaget er der stadig. Men det var svært at få idéerne, selvom jeg syntes, at det gik meget meget godt ", fortalte han, da han havde sendt sit bud på en hovedret af sted til de høje smagsdommer på podiet: Havtaske bagt i krydderurterasp med pimentburger med østers, kartoffellasagne og hummer \ ingefærsauce. Det lyder flot, og det så også flot ud, da rullevognen med Jacob Julins hovedret panorerede forbi tilskuerne. Men der er ingen hjælp at hente på tekst-TV eller Internettet, men læserne er velkomne til at prøve selv. For deltagerne havde heller ingen kogebøger med, da de begyndte. De fik en kasse med madvarer, og fem timer til disposition. Skulle det glippe med kogekunsten i hjemmet, kan man besøge Palle Enevoldsen i Le Canard. Han påstår, at retterne fra kokkekonkurrencen sagtens kan finde vej til bordet i hans restaurant, selvom maden fyldte lige så meget på tallerkenen"

Mad: Stopmæt smagsdommer, Jyllands-Posten, 2000

Besøg også Bergholt for flere gode madopskrifter.

"Forretten var dampet laks, hovedretten oksemedaillon, hvorfor hun bestilte et glas hvidvin og et glas rødvin i nævnte rækkefølge. Selv besluttede jeg mig for en hummer \ fiskesuppe […] fiskesuppe à la creme til 72 kroner. Lidt mærkværdigt fik min medspiser serveret begge glas vin samtidig, selv om hun ved bestillingen havde bedt om hvidvin til forretten og rødvin til hovedretten. Den dampede laks ankom med kaviar, krebs, lidt grønt, en butterdejssnitte samt en sølvskål med hummersauce til. Det var både pænt anrettet og veltilberedt. Laksen var saftig og saucen, efter sigende, perfekt i smagen. Min hummer \ fiskesuppe var med hummerkød og dampet fisk tilsmagt med cognac og " monteret " med creme fraiche, som det hedder. Indrømmet: den var godt skruet sammen med den spidse smag, som kun en hummersuppe kan have, men hvorfor anvendes dog et teknisk udtryk […] i dansk gastronomi. Også hertil hørte en butterdejssnitte, som efter min mening generelt er en lidt for tør sag; jeg havde nok foretrukket et almindeligt stykke groft brød. Men det skal ikke ligge køkkenchefen til last. Begge forretter var rigelige, så den værste sult var stillet, da hovedretten kom på bordet."

Det dejlige forspring i Næstved, Berlingske Tidende, 1991

"Og det er festlig gæstemad, uanset om De inviterer til pil-selv-gilde efter de enkle opskrifter her på siden eller lader Dem inspirere af de næste sider til mere udsøgte skaldyrs-raffinementer. En stor, blåsort, tibenet krebs, som bliver knaldrød ved kogning. En levende, frisk hummer har altid halen trukket fast op under bugen. Med hovedet først lægges hummeren i en lage af spilkogende vand, tilsat 2 spsk salt pr. liter vand. Husk at klippe elastikkerne, som holder kløerne samlet, over i sidste øjeblik. Læg låg på gryden og dæmp varmen. Hummeren dør i løbet af få sekunder i den kogende væde, men kan slå med halen, og det sprøjter! Beregn 10 minutter for hummere under 500 gå og 15-18 minutter for større. Afkøl hummeren i lagen i gryden, sat i en balje med koldt vand."

Sommer-skaldyr, Bo Bedre, 1992

"En ganske rammende beskrivelse af fiskekrebinetten med røræg blandet op med hummer. Fiskekrebinetten var tør og ganske enkelt uden smag. Røræggen var sådan set fin nok, men det var spild at blande den op med hummer, som alligevel ikke kunne smages. Og så til firs kr. Det er for meget for lidt røræg. Anderledes med min kraftige krydrede, klare, varme fiskeboullion, som var hver eneste af sine 48 kr. værd. Kalvepuden med brisler i en lidt fed flødesovs så fremragende ud. Smukt arrangeret med forskellige grøntsager ved kanten af tallerkenen på hver sin side af kalvepuden. Retten var sådan set også godt nok. Men heller ikke mere. Igen var det smagen, det specielle, det lidt ekstraordinære, der skal retfærdiggøre en ret til 152 kr., som manglede. Tilbehøret var letstegte grøntsager"

Her frygter man ikke 90´erne, Berlingske Tidende, 1990


Tilbage til hovedwikien om gastronomi
Denne wiki administreres af Bergholt

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License